28 Temmuz 2009 Salı

Yağsız Kurabiye

2 yorum
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
damla çikolata

(Aaa yağ yok ama çikolata var diyecek olursanız şöyle açıklayayım :) diyet olsun istiyorsanız içine çikolata parçaları yerine fındık ya da ceviz gibi şeyler koyabilirsiniz. Yağsız olmasının amacı kıvamının acıbadem kurabiyesi gibi olması)


Yapılışı:
Önce yumurta ve şekeri karıştırıp mikserle beyaz bir köpük elde edene kadar çırpıyoruz. Daha sonra ununu ekleyip yoğuruyoruz. Bu sırada yağsız olduğu için ele çok yapışan bir hamur oluşuyor. En son da çikolata parçalarımızı atıp yoğuruyoruz ve istediğimiz şekli verip (ki şekil vermek pek kolay olmuyor ben o yüzden sadece yuvarladım) 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Evlilik

2 yorum
Pırıl pırıl ütülü giysili, misler gibi parfüm kokulu, saçları taralı, dişleri fırçalanmış adamı / kadını sevmek kolaydır.
Aslında aşk, aynı insanı, sabahın körü uykudan uyandırdığındaki en sinirli haliile de kabul edebilmek, aynı tuvaleti bir dakika araylakullanabilmek, diz yapmış pijamalarla kanepede yastıklara sarılıp sızmışken bile şefkatle okşayabilmektir.
Buna katlanamayanlar zaten âşık değillerdir.
Bu durumda evlilik hoşlandığın insana karşı olan duygularını öldürüyor diyebiliriz.
Zira âşıksan, aynı havayı solumak bile zevkverir.
Hep beraber olmak istersin.
Banyodan gelen su sesi bile onun evde olduğunun işaretidir ve huzur verir.
Ütülediğin gömleğin ona ne kadar çok yakışacağını düşünürsün.
Pişirdiğin yemeği ne çok seveceğinihayal edersin.
Bin tane ayakkabısı varken bin birinciye sahipolmaktan mutlu olacak diye, istediğin gömleği satın almaktan vazgeçersin.
Zamanla almaktan çok, bir şeyler vermekten mutluluk duyduğunu
keşfedersin.
Eğer kadın evlilikte ikinize yemek pişirecek,dolabı düzenleyip ütüyü yapacak bir anne olacak görülüyorsa, o kadının saçlarının hiç yağlanmadığı ve adamın geceleri terlemediği düşünülüyorsa, asla kavga edilmeyecek ve lavabo tamiredilirken dahi gülüşüp öpüşülecek zannediliyorsa zaten beklenti birevlilik değil, bir amerikan filmini yaşamaktır.
Bu hayallerle yola çıkıldığında, damat ilk gece gelinin saçlarından onbin firkete
sökmeye çalıştığında, gelin ise damat firketeleri çıkaramayıp
"s....m böyle kuaförü" diye söylendiğinde zaten evlilik sandıkları şey çatırdamaya başlayacaktır. Evlilik; sadece aşk değildir.
Evlilik; ev arkadaşlığı, kankalık, sırdaşlık, ortak hesaba sahip mudilik,ayrı kökenlerin birleşmesi, başı hatırlanmayan bir akrabalık ilişkisidir.
Aşk bu ilişkide tutkuyu sağlar ama zaten tek başına ayaktatutamaz.
Âşıksanız ateşli sevişmeler yaşarsınız ama kış akşamları evde
konyak içip geyik yapamayabilirsiniz.
Hala canınız sıkıldığında onudeğil de annenizi arıyorsanız, yalan olmuştur o evlilik.
Aşk evlilikte gider gelir.
Halıya kola döktüğünde aşk biter,ama o, halıyı temizleyebilirse gene aşık olunur.
O aradaki sinirevresini aşabilenler ellinci yıla kadeh kaldıranlardır.
Tahammül edemeyenler ise ikinci evlilikten sonra artık evliliğin yalan
olduğuna inanacaklardır.
Zafer, direnenlerin olur.

CAN DÜNDAR
Evliliğimizin 1.yılı kutlu olsun...
Nice uzun yıllar iyi günde kötü günde hep seninle olmak dileğiyle...

Selpak Kağıt Bez

1 yorum

2 gün önce fikrimühim'den mühim paketim geldi. İçinde de selpak kağıt bez. Açıkçası kullanana kadar normal kağıt havludan çok da bi farkı olacağını düşünmüyordum. Ama gerçekten farklıymış. Öyle ıslanınca falan parçalanıp ayrılmıyor. Hem de çok güzel kokuyor. Klozeti temizleyip hooop çöpe atıyorsun süper oluyor. Herkese tavsiye ederim.
Zaten evdeki 1 koli ıslak mendilimiz de bitmek üzereydi (toz almak için ıslak mendil, sofrayı silmek için ıslak mendil, ocak temizlemek için ıslak mendil kullanırsak biter tabi) bu ürün tam da zamanında çıktı :)

23 Temmuz 2009 Perşembe

Cipsli Çıtır Tavuk

0 yorum
Tarif sevgili kuzenim Burcu'dan..
Malzemeler:
Dövülerek inceltilmiş tavuk fleto
1 paket doritos (yeşil paket) cips
1 paket krema

Yapılışı:
Cipsi ufalayarak bir tabağa alıyoruz. Başka bir tabağa da kremayı boşaltıyoruz. Ve tavukları önce kremaya bulayıp sonra cipslere batırıp iyice yapışmalarını sağlıyoruz. Ve tepsiye dizip fırına atıyoruz. Bu kadar basit. Ama lezzeti mükemmel. Fast food restaurantlarda bile böylesi yok :) Afiyet olsuun.

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Yaşasın Dumansız Hava Sahası

1 yorum
Vee beklenen tarih geldi! Dün itibariyle dumansız hava sahamız daha da genişledi. Çok da güzel oldu. Artık kimse beni zehirleyemez ooh be!
Yaşasın dumansız hava sahası!
Ama ben tiryakiyim içmeden duramam diyenlerdenseniz üzgünüm ama evinizden çıkmayacaksınız :) Ya da şuralarda da içebiliyorsunuz:

Yaşlı bakım evlerinde,
Ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde,
Ceza infaz kurumlarında (cezaevleri),
Şehirlerarası veya uluslararası güzergâhlarda (şehir içi değil) yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde.

Daha detaylı bilgi için buyrun http://www.havanikoru.org.tr/istisnai_durumlar.html

16 Temmuz 2009 Perşembe

Beyni Geliştirmek

0 yorum
Bugün 2 teyzemle beraber keyif yaptık http://guzelzamanlar.blogspot.com/ 'da da belirtildiği üzere :) Ve tabii sofradaki güzel şeylerin (nefis tiramisu, süper kısır ve büyük seçim poğçalarım :D ) üzerine bir de extra geyik ekledik. Tadından yenmez oldu :) Teyzem mısır unuyla birşeyler yapıp fırına atınca ben kek yaptı sanmıştım fakat ağzıma bir parça atınca aslında kek değil mısır ekmeği olduğunu farkettim. Tatlı birşey beklerken ekmek tadı alınca beynim şoklandı :) yani teyzem öyle dedi. Arada beyni şaşırtmak gerekiyormuş. Mesela hep sağ elle dişimizi fırçalıyorsak bazen sol elle fırçalarsak beynimiz şaşırıp canlanıyormuş. Tv'de bir doktor söylemiş bunları. Bunun üzerine bayağı bir geyik döndü sonra. Ben de merak ettim beyni şoklamak için daha neler yapabiliriz diye ama henüz internete düşmemiş sanırım bu konu :) Ama beyni geliştirmek için yapılabilecek şeyler tabii ki de var.
1- Akıllı ilaçlar: ‘’Modafinil'’ gibi ilaçlar, beyni 90 saat boyunca uyanık tutuyor. Beynin bir bölgesinden diğerine veri akışını sağlayan kimyasalları artırıyor.

2- Yiyecekler: Protein açısından zengin besinler yarar sağlıyor. Düzenli kahvaltı yapmak da zihinsel performansı artırıyor; gazlı içecekler tam tersi etki yapıyor.

3- Müzik: Özellikle Mozart dinlemenin matematiksel zekâyı artırdığı ve müzik derslerinin, çocukların IQ’’sunu yükselttiği belirlendi. Ancak pop müziğin böyle bir etkisi görülmedi.

4- Biyonik beyin: Elektrotlarla beyne az miktarda elektrik akımı vermenin, beynin gücünü artırdığı belirtiliyor.

5- Zihinsel egzersizler: Zor matematik soruları zekâyı keskinleştiriyor. 5 hafta boyunca zihinsel egzersiz yaptırılan çocukların IQ’’su 8 puan yükseldi.

6- Hafıza oyunları: İskambil destesindeki her kartı bir karakterle özdeşleştirip tüm karakterlerin yer aldığı bir hikâye yaratarak, 52 kartı sırasıyla hatırlayabilirsiniz.

7- Uyku: 21 saat boyunca uyumamak, beyin üzerinde sarhoşluk gibi bir etki yaratır. 2 saatlik çalışmadan sonra iyi bir gece uykusu uyumak, öğrenmeyi kolaylaştırır.

8- Yürüyüş: Haftada 3 kez yarımşar saat yürüyüş yapmak; öğrenme, konsantrasyon ve mantık gücünü yüzde 15 artırır.

9- Hobiler: Örgü ören, bulmaca çözen yaşlıların Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğu tespit edildi.

10- Konsantrasyon: Bu da beyin için önemli bir egzersiz! Bir iş üzerindeyken, kısa süreli bir dikkat dağılması sonrasında yeniden konsantrasyon sağlamak yaklaşık 15 dakika sürer.

11- Nörolojik tarama: Beyin içindeki hareketliliği gösteren tarayıcılar, beynin aktivitelerini kontrol etmekte de kullanılabilir.

Kaynak: Nevsal Elevli/Milliyet

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Peynirli Rulo Börek

4 yorum

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
yufka
peynir
maydonoz
susam
Yapılışı:
Sıvı yağ, süt ve yumurta karıştırılarak yufka aralarına sürülecek karışım hazırlanır. 1 yufka masaya serilip karışımla heryeri ıslatılır. Üzerine 1 yufka daha serip tekrar ıslatılır. Dilerseniz 3.yufkayı da serip daha dolgun bir börek elde edebilirsiniz. Ancak yufkanız azsa 2 kat yufka ile de olur. Daha sonra yufkalar önce 4'e daha sonra da herbir parça tekrar 2'ye kesilerek 8 parça üçgen elde edilir. Ve herbir parçaya peynir maydonoz karışımı koyularak sigara böreği gibi sarılır. Üzerlerine yumurta sürüp susam serpiştirerek 200 dereceye ısıtılmış fırına verilir. Pişerken böreğiniz çok güzel kabaracak ve ağzınız sulanacak dikkat edin :D

Tiramisu

2 yorum

Malzemeler:
1 hazır pandispanya (sade ya da kakaolu)
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao (ya da Türk kahvesi)
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket labne peyniri
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Önce kremasını pişiriyoruz. Labne peyniri hariç tüm malzemeler tencereye koyulup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Daha sonra ılımaya bırakılır. Biraz soğuyunca labne peyniri de eklenip güzelce karıştırılır.
Bu sırada 1 bardak sıcak suyun içinde nescafe ve şeker eritilerek pandispanyayı ıslatmada kullanılır. Altını da üstünü de güzelce ıslattıktan sonra kreması hem araya hem de en üste sürülerek üstü düzeltilir. En son da 2 çorba kaşığı kakao ya da Türk kahvesi çay süzgeciyle pastamızın üzerini kaplayacak şekilde elenir.
Siz de özel bir gün için yapacaksanız kakaoyu elemeden önce çeşitli şekillerde kestiğiniz kağıtları önceden pastanızın üzerine koyup, kakaoyu eledikten sonra çekerseniz resimdeki gibi size özel bir tiramisu elde edebilirsiniz :)
Arkadaşım Şeyma'nın ilk adı Zeynep olduğu ve eşi de ona genelde Zeynep dediği için Z ve Ö yaptık. En üstteki minik kalp de tabii ki Yusufçuk! :)

Yıldönümü Hazırlığı

0 yorum

Dün eşim sayesinde tanıştığım ve tanışmaktan çok mutlu olduğum arkadaşım Şeyma'ya gittim. Çünkü Şeyma ve eşi Ömer'in 2.evlilik yıldönümleriydi. Ben de hazırlıklara yardım etmek bahanesiyle biraz minik Yusuf'u seveyim dedim ve gittim :) Yandaki yenilesi minik parmaklar kendisine ait :)


Ve rejime dönüşümün ikinci günü olmasına rağmen Şeyma'nın hazırladığı güzel tabağa karşı koyamadım ve hepsini yedimmmmmmmmmmmm. Ama nasıl dayanabilirdim ki? Mis gibi tavuklu bulgur pilavı, peynirli rulo börek ve havuçlu kek. Havuçlu kekin de tarifini alıp en kısa zamanda burdan paylaşacağım. Issız Adam'dan sonra çok moda olmuştu ama ben hala bilmiyorum yapmayı. Fakat akşamın sürprizi özel yıldönümü tiramisusu :) Tarifi hemen yukarıda.

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kabus Görmek

0 yorum
Dün gece Nicholas Cage'in son filmi Kehanet'i izledik eşimle. Gerilim filmi olduğunu bilseydim izlemezdim, ben daha çok böyle esrarengiz olayların olduğu bir action filmi bekliyordum. Aslında sonu da berbattı bayağı güldük ama sonuna gelene kadar biraz gerildim. Ve bu gerilimin etkisiyle yatınca, uzun süredir dizi halinde gördüğüm kabuslara yeni bölümü de eklenmiş oldu. En heyecanlı yerinde eşimin beni sarsmasıyla uyandım. Kötü rüyaları anlatmak iyi değildir derler o yüzden anlatmıyorum.
Peki kabus nedir acaba? Baktım acaba deliriyor muyum yoksa herşey Kehanet yüzünden mi :)

Vikipedi diyor ki:
Kâbus en genel olarak uyurken kişiye güçlü bir duygusal rahatsızlık veren rüyalardır. Hayalet, canavar, cadı, vahşi hayvan gibi korku ve terör ögeleri içerebilirler. Acı çekme, düşme, boğulma ve ölme de sık rastlanan kâbuslardandır. Yüksek ateş gibi fizyolojik nedenlerden olabilecekleri gibi, kâbusu görenin hayatındaki beklenmedik bir stres ya da travma gibi psikolojik nedenleri de olabilir. Kimi zaman nedensiz yere görüldükleri de olabilir. Bazen kâbuslar o kadar etkili olur ki, uyuyan kişiyi halen yaşadığı duyguları taşır bir halde uyandırır, ve kişi uzun bir süre etkisinden kurtulamaz.
Arada bir kâbus görmek normal olarak kabul edilmektedir. Ama sürekli kâbus görme durumu daha önemli bir sorunun habercisi olabilir, kişinin uyku düzenini bozabilir ve sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle sürekli kâbus gören kişilerin doktora gitmesi gerekebilir.
Yok benimki çok düzenli sayılmaz henüz doktora gitmeme gerek yok bence :) Bu akşam iyi bir komedi filmi izleyelim bari.

10 Temmuz 2009 Cuma

Leblebi Helvası

0 yorum
Antalya'dan dönerken mola yerinden aldığım leblebilerle birşey yapmak istedim ve internette leblebi helvasını buldum :) Un helvasına benziyor biraz ama hem leblebi tadı alıp hem helva yemiş gibi oluyorsunuz :) Yani ben çok bayıldığımı söyleyemem. Peki o zaman buraya neden koyuyorum? Çünkü bunu ciddi ciddi çok sevenler hatta çocukluğundan beri bayıla bayıla yiyenler varmış :) Onlar için yani. Ben bir daha yapar mıyım? Hayır yapmam :)

Malzemeler:

1 su bardağı toz leblebi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Önce bir kapta 1 bardak suda şekeri eritene kadar ısıtıyorsunuz. Daha sonra teflon tavaya sıvı yağı koyup üzerine toz haline getirdiğiniz leblebiyi ekleyip biraz kavuruyorsunuz ve hazırladığınız şekerli suyu da ekleyip helva kıvamına gelene kadar kavuruyorsunuz. Daha sonra istediğiniz kaba koyarak soğumaya bırakabilir ve istediğiniz şekilde keserek de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Kakaolu Cevizli Kek

4 yorum
Canım arkadaşlarım sayesinde çok keyifli bir tatil geçirdim. Ancak 6 kişilik muhteşem ekip (Yurda, Musa, Deniz, Burçin, Hande, Fulya) en kısa zamanda tekrar bir araya gelmek üzere dün akşam dağıldı. Şimdi burada, gelmeden bir gün önce Fulya'nın ellerinden çıkan muhteşem keki paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
3 yumurta
3 bardak un
1 + 1/4 bardak şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ufalanmış ceviz
2 çorba kaşığı kakao


Yapılışı:
Önce şeker ve yumurtalar köpürene kadar iyice çırpılır. daha sonra diğer malzemeler de eklenerek kek karışımı elde edilir. 180 derece fırında pişirilir.

Not: Bu arada aşçımız kabartma tozunu eklemeden önce üzerine limon damlattı :) ve kek ben arada fırının kapağını açmama rağmen çok iyi kabardı. Ellerine sağlık canım arkadaşım.

3 Temmuz 2009 Cuma

Tatildeyimmm

7 yorum


Uzanmışım kumsala, güneş damlar içime...
Lütfen yanlış anlamayın kötülemesinden değil ama tatildeyim ve yazılara bir süre ara vermek zorunda kaldım. Zira bu aralar deniz güneş ve kumla haşır neşirim :) Geri dönünce görüşmek üzere...

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez