20 Ağustos 2009 Perşembe

Renkli Patates Topları

7 yorum

Dün akşam yine fish fingers günüydü :) Yanına bu sefer patatesi nasıl yapsam diye düşünürken televizyonda bir programda gördüğüm bu renkli toplar aklıma geldi. Yapması çok kolay, görüntüsü çok eğlenceli, yemesi de çok güzel :)
Önce istediğimiz kadar patatesi haşlıyoruz. Ezip içine margarin ya da tereyağ ile varsa kaşar peyniri ekliyoruz(yoksa beyaz peynir de olabilir) iyice ezerek karıştırdıktan sonra patatesleri istediğimiz büyüklükte toplar haline getiriyoruz. Tabii bu arada bir tabağa rendelenmiş havuçlarımızı, bir tabağa dereotu maydonoz karışımımızı ve bir tabağa da pul biber koyuyoruz. Hazırladığımız patates toplarını bu hazırladığımız malzemelere buluyoruz. Ve afiyetle yiyoruz :)
Pul biberli olan biraz acı. Onun yerine kekikle de yapılabilir.

18 Ağustos 2009 Salı

Erişteler Kışa Hazır

8 yorum
Artık evde tarhana yapmalar, ateş yakıp yufka ekmek pişirmeler, kilolarca domates alıp çatılarda salça yapmalar bitti sanıyordum. Çocukluğumdan hayal meyal hatırladığım şeylerdi. Dün dışarı çıkarken mahallemizim marifetli hanımlarının toplanıp elbirliği ile erişte yaptığını gördük. Bir tarafta hamurlar yoğuruluyor, bir tarafta oklava ile açılıyor, bir tarafta makineden geçiriliyor, bir tarafta da iplere seriliyordu. İplere serdikleri erişteler çok güzel bir görüntü oluşturmuştu. Özellikle son hali çok hoşuma gittiği için burada da paylaşmak istedim. (Yapım aşaması biraz zahmetli olduğu için hoşuma gitmemiş olsa gerek) :) Eriştenin yapılışına gelince un ve tuz kullandıklarını söylediler. Yumurta yokmuş içinde. Yumurta koyulursa fırınlanmazmış. Hamuru açıp makarna kesme makinasından geçiriyorlar ve yukarıda görüldüğü gibi iplere diziyorlar.Fırınlayıp iyice kuruttuktan sonra da kesiyorlar. Sonra ister makarna gibi, ister çorbalara yemeklere ekleyip mis gibi yiyorlar :)

Tabii bir de arada mola verip çay keyfi yapılınca iş daha keyifli oluyor
Ve bugün tesadüfen bir markette alışveriş yaparken "egg noddle" diye birşeye rastladım. Şahsen ben ilk kez gördüm. Görür görmez dikkatimi çekmesinin sebebi ise bizim bildiğimiz eriştenin tıpatıp aynısının olması. Çinliler bizden eriştemizi araklamış da haberimiz yok :)

2 Ağustos 2009 Pazar

Pizza Hut Kampanyası

5 yorum
Bugün Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı derken bayağı bir yorulduk (!) Eve dönerken bütün reklam panolarında Pizza Hut'ın bu reklamı vardı ve doğal olarak biz de bir Pizza Hut'a yöneldik :) Gerçekten reklam doğru ne kadar yiyebiliyorsan ye. Ama pizzalara pizza demek için şahit gerek. Üstünde sosis, sucuk benzeri malzemeler bulmak için bayağı bir zaman harcıyorsunuz. Çünkü 3,4 dilimde bir tane falan denk geliyor.Genellikle bol peynirli ekmek yiyorsunuz. Üstelik bu peynirli pideleri yemek için de pizzalar servise getirilir getirilmez hücum etmeniz gerekiyor yoksa anında kapışılıp bitiyor :) Ya başında bekleyeceksiniz ya da pizzaların geldiği self servis bara en yakın masada oturacaksınız. Ama çorbası çok güzel :) Yani çorba ve makarna yemek isterseniz bu kampanyadan kesinlikle faydalanın derim. Ama amacınız pizza yemekse önünden bile geçmeyin.

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez