30 Aralık 2009 Çarşamba

Bebeğiniz Kime Benzeyecek :)

2 yorum
Eğer yeni evliyseniz ve henüz bebeğiniz yoksa gelecekte doğacak bebeğinizin hanginize ne kadar benzeyeceğini görmek ister misiniz? :) www.morphthing.com adresinden kendinizin ve eşinizin birer resmini kullanarak bunu görebilirsiniz. Fakat resimlerde yüzünüz açık ve net olarak görünür şekilde ,vesikalık resimlere benzer olursa daha iyi sonuç alırsınız. Bıyık, sakal ya da gözlük şapka gibi aksesuarlar da olmazsa iyi olur. Yokse bıyıklı bebek görüp bebek yapmaktan tamamen vazgeçebilirsiniz :) Bir de dişler görünmesin mümkünse.

Vee işte eşimle benim bebeğimiz :
Bunu görünce insan hemen bi tane doğurmak istiyor :) Neyse gerçeği olunca bir karşılaştırma yaparız artık :)

14 Aralık 2009 Pazartesi

Peynirli Börek

1 yorum
Böreği anladık da öndeki arkadaş kim derseniz o benim :) Hatta arkadakiler de böreği ne kadar sevgiyle yaptığımı gösteren kalpler :) Zira bu sabah Antalya'dan gelen annem için yaptım böreği.

Malzemeler:
1/2 kg yufka
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
peynir
maydonoz
çörekotu

Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtanın beyazını karıştırıyoruz.
Kare fırın kabına bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp kabı yağlıyoruz. Bir yufkayı kenarları taşacak şekilde kabımıza yerleştiriyoruz (kenarları en son üzerine katlayacağız çünkü). Üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan döküp ıslatıyoruz. Sonra bir yufkayı birkaç parçaya ayırıp ıslattığımız yufkanın üzerine gelişigüzel yerleştiriyoruz. ve tekrar ıslatıyoruz. bir kat daha parça yufkaları yerleştirip peynir ve maydonozlardan hazırladığımız iç harcını yerleştiriyoruz. Sonra tekrar üzerini yufkalarla kapatıp ıslatıyoruz. En son kenarlardan taşan yufkaları paket kapatır gibi kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştiriyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiyoruz. Afiyet olsuuun.

7 Aralık 2009 Pazartesi

Közlenmiş Karnıyarık

3 yorum
Bugün canım karnıyarık yapmak istedi. Fakan patlıcanları kızartıp çok ağır bir yemek yapmak da istemedi. O yüzden karnıyarıkları közleyerek yaptım. Gerçi annem beni patlıcanları közlersem dağılacağını söyleyerek korkuttu ama közleme süresini uzatmayınca problem çıkmadı.Benim yaptığım 3 kişilik oldu çünkü evde o kadar patlıcanım vardı :)

Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
100 gram daha kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
2-3 yeşil biber
domates salçası
tuz
karabiber

Önce fırınımın ızgara kısmını çalıştırdım ve patlıcanları yıkayıp en üstteki bölümüne yerleştirdim.5 dakika bir tarafları 5 dakika da diğer tarafları olmak üzere toplam 10 dakika kadar közledim. Sonra hemen fırından çıkarttım ve kabuklarını pijamalı soydum :) Bu sırada içi hazırladım. Bunun için önce soğan sarımsak ve biberleri bir miktar sıvı yağda pembeleşene kadar kavurdum. Sonra kıymayı ekleyip biraz karıştırarak pişirdim. Daha sonra üzerine rendelenmiş domateslerimi ve salçayı da ekleyip biraz tuz ve karabiber de koyup pişirdim. Patlıcanları borcama koyup karınlarını hunharca yardım :) içlerini hazırladığım nefis içle doldurdum. Ve üzerine birer parça dilimlenmiş domates ve birer biber koydum. Ama biberlerim çok ince olduğu için biraz yandı. Sonra da üzerine salçalı su gezdirip 180 dereceye ısıtılmış fırına koydum. 1 saat kadar pişirdim.
Afiyet olsun.

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez