8 Ocak 2010 Cuma

Ekler

2 yorum
Tarif sevgili arkadaşım Hanife'den.

Kreması için:
2-2,5 bardak süt
3-4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
50 gram margarin
isteğe göre vanilya

Önce şeker ve nişasta karıştırılır. Sonra süt eklenir ve pişirilir. krema soğuduktan sonra margarin ve vanilya eklenip karıştırılır. Soğumaya bırakılır.

Hamuru için:
1 su bardağı su
125 gram margarin
1 su bardağı un
6 yumurta

Su ve margarin karıştırılarak kaynatılır. Kaynarken 1 bardak un (kıvama göre arttırılabilir) eklenir karıştırılır. Ateşten indirilir. Yumurtalar tek tek kırılıp karıştırılır. Kek kıvamında hamur elde edilir. Krema sıkacağı ya da poşetle tepsiye uzun uzun olacak şekilde istenilen boyutta sıkılır. Tepsiyi yağlamadan pişirme kağıdı ile yapılırsa iyi olur. 180 derece fırında pişirilir.

Hamuru piştikten sonra yatay olarak ikiye kesilip arasına kreması koyulur. Üzerine hazır paket çikolata soslarından ya da kendiniz yapabiliyorsanız yaptığınız çikolata sosundan koyabilirsiniz. Afiyet olsuun.

Yılbaşı Kurabiyelerim

2 yorum

Severek takip ettiğim bir blog olan http://vejetaryenyemekler.blogspot.com adresinde yılbaşından bir süre önce çok şirin kurabiyelere rastladım. Ee yılbaşına da az kalmıştı yapmamak olmazdı :) Hemmen denedim ve çok şirin oldular burada paylaşmadan edemedim. Ama tarifine bir zahmet oradan bakın :) http://vejetaryenyemekler.blogspot.com/2009/12/ylbas-kurabiyeleri.html
Artık yılbaşı geçti derseniz sevdiklerinizin doğumgünlerinde ya da başka özel günlerinizde değişik süslemelerle de yapabilirsiniz tabii ki. Üstelik yapması çok eğlenceli :)

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez