24 Aralık 2010 Cuma

Yoğurtlu Patates Salatası

2 yorum
Bu nefis patates salatasını dün arkadaşım Şeyma'da yedim. Çok beğendiğim için de paylaşmak istedim. Patates salatasını hep klasik olarak yapardık böyle daha bir lezzetli olmuş.
Malzemeler:
Patates
Taze soğan
Maydonoz
Havuç
Dereotu
Kornişon turşusu
Yoğurt
Mayonez
Tuz
Kırmızı pul biber
Limon
Zeytinyağı

Malzemelerin miktarlarını yazmadım herkes kendi damak tadına göre dilediğini fazla dilediğini az koyabilir. Önce patateslerimizi haşlıyoruz sıcak sıcak soyup ezersek daha kolay olur. Havuçları rendemizin ince kısmında rendeliyoruz. Taze soğanları ve kornişonları da minik minik doğruyoruz.İçine tuz, limon ve zeytinyağı da ekleyip hazırladığımız malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Daha sonra karışımı yuvarlak cam kaba alıyoruz. Üzerine de yoğurt ve mayonez karıştırarak (dilersek sarımsak da eklenebilir) hazırladığımız sosunu döküyoruz. Sosu da güzelce üzerine yaydıktan sonra üzerine bir miktar dereotu ve kırmızı biber serpiştiriyoruz. Ve dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

21 Aralık 2010 Salı

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye

2 yorum
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr margarin yada tereyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ufalanmış ceviz

Acıbadem kıvamındaki kurabiyemizin yapılışı çok kolay.Margarin ya da tereyağını oda sıcaklığına getirip diğer tüm malzemelerle birlikte yoğuruyoruz. Daha sonra şekillendirip 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

14 Aralık 2010 Salı

Yoğurt Çorbası

1 yorum
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nohut (haşlanmış)
2-3 yemek kaşığı pirinç
nane
tavuk suyu

Çorbamız bilinen yoğurt çorbasının tersine yumurtasız. Yumurta kokusunu hemen alanlar için (!) Önce tavuk suyunu tencereye alıyoruz.O ısınırken bir kapta yoğurt ve unu güzelce karıştırıyoruz. Su kaynamaya başlayınca içinden azar azar alıp yoğurt-un karışımına ekliyoruz. Yoğurdu tencereye birden dökersek kesileceğinden önce böyle ısıtıyoruz. Ve yavaş yavaş tencerede kaynayan suya ekliyoruz ve karıştıyoruz. Daha sonra içine tuz, nane, nohut ve pirinçleri atıyoruz. Naneyi yağda kızdırıp öyle de ekleyebilirsiniz ama ben yağ koymak istemediğimden böyle yaptım. Nohutlar ve pirinçler pişene kadar pişirip altını kapatıyoruz. Afiyet olsuun.
(içine minik minik didiklenmiş tavuk parçaları da koyabilirsiniz)

13 Aralık 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz

4 yorum

Birgün birisi "gün gelecek sen de kereviz pişicereksin" dese hayatta inanmazdım. Ama o gün geldi ve ben de kereviz pişirdim :) Tarif her zaman nefis yemekler yapan anneannemden.

Malzemeler:
4 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
dereotu
tuz
zeytinyağı
2 mandalina
1 limon



Tarifi anneannemden aldım ama baktım internette de portakal sulu tarifler çok beğenilmiş ben de ekleme yaptım. Fakat evde portakal olmadığı için mandalinanın suyunu koydum.
Önce kereviz köklerini beyaz kısımları kalacak şekilde soyuyoruz ve yemeklik doğrayıp limonlu suyun içine atıyoruz.Böylece pişirene kadar kararmıyor.
Daha sonra soğan ve havucu doğrayıp zeytinyağı ile bir miktar kavuruyoruz. Sonra içine kerevizleri atıp biraz da öyle kavuruyoruz ve üzerine yarım limon ile 2 mandalinanın suyunu ekliyoruz. Az miktarda da su ekleyip tuzunu da attıktan sonra kapağı kapatıp pişmesini bekliyoruz. Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış dereotunu ekliyoruz.
Afiyet olsun.

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez