Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
100 gram daha kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
2-3 yeşil biber
domates salçası
tuz
karabiber
Önce fırınımın ızgara kısmını çalıştırdım ve patlıcanları yıkayıp en üstteki bölümüne yerleştirdim.5 dakika bir tarafları 5 dakika da diğer tarafları olmak üzere toplam 10 dakika kadar közledim. Sonra hemen fırından çıkarttım ve kabuklarını pijamalı soydum :) Bu sırada içi hazırladım. Bunun için önce soğan sarımsak ve biberleri bir miktar sıvı yağda pembeleşene kadar kavurdum. Sonra kıymayı ekleyip biraz karıştırarak pişirdim. Daha sonra üzerine rendelenmiş domateslerimi ve salçayı da ekleyip biraz tuz ve karabiber de koyup pişirdim. Patlıcanları borcama koyup karınlarını hunharca yardım :) içlerini hazırladığım nefis içle doldurdum. Ve üzerine birer parça dilimlenmiş domates ve birer biber koydum. Ama biberlerim çok ince olduğu için biraz yandı. Sonra da üzerine salçalı su gezdirip 180 dereceye ısıtılmış fırına koydum. 1 saat kadar pişirdim.
Afiyet olsun.
3 yorum on "Közlenmiş Karnıyarık"
karnım aç şu anda olsada yesek diyorum annen yakında geliyor bizede yaparsın afiyetle yeriz.
Ellerine sağlık sevgiyle yapılan yemek güzel olur.
Yaparım tabii. Henüz siz ustaların yemekleri kadar güzel olmuyorlar ama idare edersiniz artık :)
Çırakların ustayı geçmesi lazım yoksa aynı yerde sayarız sende baya bi ilerleme var sevgiyle yapılan her şey güzel olur bizde afiyetle yeriz............
Yorum Gönder