Malzemeler:
1/2 kg yufka
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
peynir
maydonoz
çörekotu
Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtanın beyazını karıştırıyoruz.
Kare fırın kabına bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp kabı yağlıyoruz. Bir yufkayı kenarları taşacak şekilde kabımıza yerleştiriyoruz (kenarları en son üzerine katlayacağız çünkü). Üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan döküp ıslatıyoruz. Sonra bir yufkayı birkaç parçaya ayırıp ıslattığımız yufkanın üzerine gelişigüzel yerleştiriyoruz. ve tekrar ıslatıyoruz. bir kat daha parça yufkaları yerleştirip peynir ve maydonozlardan hazırladığımız iç harcını yerleştiriyoruz. Sonra tekrar üzerini yufkalarla kapatıp ıslatıyoruz. En son kenarlardan taşan yufkaları paket kapatır gibi kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştiriyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiyoruz. Afiyet olsuuun.
1 yorum on "Peynirli Börek"
ay çok şirin olmuş, bayıldım :))
Yorum Gönder