Malzemeler;
4 tavuk but (isteğe göre et olabilir)
2 su bardağı pirinç
2 baş kuru soğan
tuz
Önce suyuna bir kuru soğan koyarak tavukları haşladık. Ayrı bir tavada 1 kuru soğanı rendeleyip pembeleşene kadar kavurduk. Daha sonra pirinçleri ekleyip bir miktar daha kavurduk. Kavrulan pirinçleri borcama dizdik. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını koyduk ve 200 derecede fırında biraz pişirdik. Pirinçler cızırdamaya başlayınca tavuk suyundan 4 bardak kadar ekleyip tekrar fırına koyduk. Suyunu çekene kadar pişirdik. Suyunu çektikten sonra fırının sadece üst kısmını açıp tavukların üstünün kızarmasını bekledik.
Sonra afiyetle yedik :) Size de afiyet olsun.
1 yorum on "Büryan"
Tam bir göçmen yemeği! Müthiş!!!
Yorum Gönder