Bugün kayınvalidemle beraber enginar dolması yaptık. Ben enginarın dolmasını ilk defa yedim ve çok beğendim. Herkese tavsiye ediyorum. Hem binbir derde deva hem de çok lezzetli. Yapılışına gelince;
Önce enginarların dış tarafındaki kart yapraklarını temizledik ve yaprakların üst kısımlarını kestik. Göbeğindeki tüycükleri temizleyip limonlu ve tuzlu suyun içine attık. Onlar beklerken içini hazırladık. İç malzeme için 1 bardak pirinç, maydonoz, dereotu, nane, taze soğan, tuz ve salça kullandık. Enginarları suyun içinden çıkarıp sıktık ve içlerini hazırladığımız malzemeyle doldurduk. Tencereye yerleştirip üzerlerine birer dilim domates koyduk. Tencereye hafif zeytinyağı gezdirip 3 su bardağı su koyduk ve hafif ateşte pişmeye bıraktık. 35 dakika kadar piştikten sonra indirip soğumasını bekledik. Ve afiyetle yedik.
1 yorum on "Zeytinyağlı Enginar Dolması"
Great meal! Is it possible to find this in restaurants??
Yorum Gönder