1 Mayıs 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Dolması



Bugün kayınvalidemle beraber enginar dolması yaptık. Ben enginarın dolmasını ilk defa yedim ve çok beğendim. Herkese tavsiye ediyorum. Hem binbir derde deva hem de çok lezzetli. Yapılışına gelince;

Önce enginarların dış tarafındaki kart yapraklarını temizledik ve yaprakların üst kısımlarını kestik. Göbeğindeki tüycükleri temizleyip limonlu ve tuzlu suyun içine attık. Onlar beklerken içini hazırladık. İç malzeme için 1 bardak pirinç, maydonoz, dereotu, nane, taze soğan, tuz ve salça kullandık. Enginarları suyun içinden çıkarıp sıktık ve içlerini hazırladığımız malzemeyle doldurduk. Tencereye yerleştirip üzerlerine birer dilim domates koyduk. Tencereye hafif zeytinyağı gezdirip 3 su bardağı su koyduk ve hafif ateşte pişmeye bıraktık. 35 dakika kadar piştikten sonra indirip soğumasını bekledik. Ve afiyetle yedik.

1 yorum on "Zeytinyağlı Enginar Dolması"

Adsız dedi ki...

Great meal! Is it possible to find this in restaurants??

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez