Yine bir göçmen yemeği Samsa :)
Malzemeler 4 kişiliktir.
3 yufka
yoğurt
sarımsak
tuz
Yapılışı gayet kolay. Önce ilk resimdeki gibi yufkaları katlar gibi büzüştürüp dilim dilim kesiyoruz. Sonra fırın tepsimize yanyana diziyoruz. 200 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra önce soğumasını bekliyoruz. Daha sonra bir miktar yoğurdu sulandırıp ayran kıvamına getiriyoruz ve servis tabağına dizdiğimiz yufkaları ıslatıyoruz. Yumuşayana kadar bekliyoruz. Daha sonra hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da üzerine yayıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
3 yorum on "Samsa"
aa bu çok kolaymış :)) etsiz mantı hemde yufkadan, hamur açma derdi de yok. Oh ne güzel
evet hem kolay hem lezzetli :)
Favorilerimden !
Yorum Gönder