7 Mayıs 2010 Cuma

Samsa



Yine bir göçmen yemeği Samsa :)
Malzemeler 4 kişiliktir.

Malzemeler;
3 yufka
yoğurt
sarımsak
tuz

Yapılışı gayet kolay. Önce ilk resimdeki gibi yufkaları katlar gibi büzüştürüp dilim dilim kesiyoruz. Sonra fırın tepsimize yanyana diziyoruz. 200 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra önce soğumasını bekliyoruz. Daha sonra bir miktar yoğurdu sulandırıp ayran kıvamına getiriyoruz ve servis tabağına dizdiğimiz yufkaları ıslatıyoruz. Yumuşayana kadar bekliyoruz. Daha sonra hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da üzerine yayıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

3 yorum on "Samsa"

Nurgül Eryıldır Günay on 11 Mayıs 2010 13:24 dedi ki...

aa bu çok kolaymış :)) etsiz mantı hemde yufkadan, hamur açma derdi de yok. Oh ne güzel

Burçin on 13 Mayıs 2010 09:27 dedi ki...

evet hem kolay hem lezzetli :)

Adsız dedi ki...

Favorilerimden !

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez