7 Mayıs 2010 Cuma

Büryan


Eşimin ailesi göçmen olduğundan hazır kayınvalidem burdayken birkaç göçmen yemeği de ekleyelim dedim. Önce büryan :)

Malzemeler;
4 tavuk but (isteğe göre et olabilir)
2 su bardağı pirinç
2 baş kuru soğan
tuz

Önce suyuna bir kuru soğan koyarak tavukları haşladık. Ayrı bir tavada 1 kuru soğanı rendeleyip pembeleşene kadar kavurduk. Daha sonra pirinçleri ekleyip bir miktar daha kavurduk. Kavrulan pirinçleri borcama dizdik. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını koyduk ve 200 derecede fırında biraz pişirdik. Pirinçler cızırdamaya başlayınca tavuk suyundan 4 bardak kadar ekleyip tekrar fırına koyduk. Suyunu çekene kadar pişirdik. Suyunu çektikten sonra fırının sadece üst kısmını açıp tavukların üstünün kızarmasını bekledik.
Sonra afiyetle yedik :) Size de afiyet olsun.

1 yorum on "Büryan"

Adsız dedi ki...

Tam bir göçmen yemeği! Müthiş!!!

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez