10 Mart 2010 Çarşamba

Etimek Tatlısı



Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Kreması için:
2 fincan un
1/2 paket margarin
5 su bardağı süt

Şerbetini hazırlamak için 2 bardak toz şekeri tencereye koyup ocakta eritmeye başlıyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki yanmasın. Buna rağmen rengi koyulaşıp hafif yanık kokusu gelecek. Karamel kıvamına gelince üzerine 2 bardak suyu dikkatlice ilave ediyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz.
Etimeklerimizi kare ya da dikdörtgen borcam ya da fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine hazırlarığımız şerbeti sıcakken döküyoruz. Yalnız bütün etimeklerin tam ıslandığından emin olmalıyız.
Daha sonra o soğurken kremayı hazırlıyoruz. Önce bir tencerede 2 fincan un ve margarini kavuruyoruz. Daha sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz. Ve pişiriyoruz. Soğuyunca da etimeklerin üzerine düzgünce yayıyoruz.
Dilerseniz yerken üzerine tarçın ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum on "Etimek Tatlısı"

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez