Birgün birisi "gün gelecek sen de kereviz pişicereksin" dese hayatta inanmazdım. Ama o gün geldi ve ben de kereviz pişirdim :) Tarif her zaman nefis yemekler yapan anneannemden.
Malzemeler:
4 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
dereotu
tuz
zeytinyağı
2 mandalina
1 limon
Tarifi anneannemden aldım ama baktım internette de portakal sulu tarifler çok beğenilmiş ben de ekleme yaptım. Fakat evde portakal olmadığı için mandalinanın suyunu koydum.
Önce kereviz köklerini beyaz kısımları kalacak şekilde soyuyoruz ve yemeklik doğrayıp limonlu suyun içine atıyoruz.Böylece pişirene kadar kararmıyor.
Daha sonra soğan ve havucu doğrayıp zeytinyağı ile bir miktar kavuruyoruz. Sonra içine kerevizleri atıp biraz da öyle kavuruyoruz ve üzerine yarım limon ile 2 mandalinanın suyunu ekliyoruz. Az miktarda da su ekleyip tuzunu da attıktan sonra kapağı kapatıp pişmesini bekliyoruz. Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış dereotunu ekliyoruz.
Afiyet olsun.
4 yorum on "Zeytinyağlı Kereviz"
süper görünüyo, eline sağlık :)
Teşekkürler :) Tadı da görüntüsü gibi güzel oldu tavsiye ederim.
aaa ne tavsiyesi, yap da yiyelim :)
Zeytinyağı çok kaliteli görünüyor.Özellikle seçtiğiniz bir marka var mı?
Yorum Gönder