28 Ağustos 2010 Cumartesi

Evde Ispanaklı Pizza

2 yorum
Malzemeler:
1 adet ekmek hamuru
7-8 yaprak ıspanak
salam
sucuk
sosis
kaşar peynir
1 çorba kaşığı domates salçası
kaşar peynir
kekik
2 adet domates
(dilerseniz mantar)

Ispanaklı pizzayı ilk kez Almanya Bonn'da bir restaurantta yedik eşimle ve çok hoşumuza gidince evde de denedik. Bence siz de denemelisiniz.
Öncelikle fırından 1 adet ekmek hamuru alınır :) Ramazan ayında olduğumuzdan bize pide hamuru verdiler. Fırın tepsisini çok az sıvı yağ ile yağladım ve hamuru tepsiye yaydım (yazıldığı kadar kolay olmuyor hamur sürekli toparlanmaya çalışıyor ama sabırla devam ederseniz sonunda başarıyorsunuz) 1 kaşık salçayı suyla seyrelterek içine biraz da kekik ekleyip hamurun üzerine sürdüm. Bu arada önceden yıkadığım ıspanakları kaynar suda 1 dakika kadar bekletip yumuşattım. Sosu sürdüğümüz hamurun üzerine doğranmış salamları, sosisleri ve ıspanakları ekledim biraz da rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 200 dereceye ısıtılmış fırına attım. Biraz piştikten sonra (ama çok fazla değil) çıkarıp üzerine ince dilimlenmiş domateslerle sucukları dizdim ve peynirin kalanını ekledim. Tekrar fırına attım. Sık sık kontrol etmek gerekiyor zira ben içeri gidip 3 dakika sonra döndüğümde açıkta kalan salamların kenarları yanmıştı :)
Afiyet olsun.

19 Ağustos 2010 Perşembe

Patatesli Börek

0 yorum
Malzemeler
2 adet yufka
4-5 adet orta boy patates
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber

Önce patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup ister ezin isterseniz de küçük küçük doğrayın. Ben doğramayı tercih ettim. Biraz tuz ve karabiber ekleyince iç malzemesi hazır :) Sonra yufkaları masaya serip 8 eşit üçgen dilime bölüyoruz. Dilimlerin geniş olan kısmına patateslerimizden koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Çok sıkı sarmamıza gerek yok. Sonra sardığımız böreği önce tabağa koyduğumuz 1 adet çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Bütün böreklerimiz bu şekilde hazır olunca 200 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Elmalı Pasta

0 yorum
Malzemeler (4 dilimlik pasta için)
3 orta boy elma
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Önce elmaları soyup küp küp doğradım ve küçük bir tencereye koyup üzerine 2 yemek kaşığı (1/4 subardağı) toz şeker ekleyip kaynatmaya başladım. Çok uzun süre kaynatmadım çünkü elmaların ezilip dağılmasını istemiyordum.
Pasta hamuru için bir kapta önce yumurtalar ile 1 su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırptım. Daha sonra üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek tart hamurunu elde ettim. Pastamı pişireceğim kabın zeminine bu hamurun bir kısmını yaydım. Üzerine hazırladığım elmaları ekledim ve hamurum geri kalanı ile elmaların üzerini örterek kapadım. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Dereotlu Kek

0 yorum
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
yarım demet dereotu
150 gram peynir

Bu tarifi dün bir televizyon programında izledim. Dereotlu poğçayı çok sevdiğim için bunun da çok lezzetli olacağını düşündüm ve hemen yaptım. Gerçekten çok güzel oldu tavsiye ederim.
Ama ben tarifte azıcık oynamak zorunda kaldım. Peynir az kaldığı için onun yerine daha çok yoğurt ekledim. O yüzden mi kabarmadı bilmiyorum :) Ama tadı o kadar güzel oldu ki kabarmamasına hiç takılmadım. Yapılışında dikkat edeceğimiz nokta malzemelerden kurularla kuruları, sıvılarla da sıvıları karıştırmakmış Ben de öyle yaptım. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve peyniri bir kapta, un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta iyice karıştırıp ondan sonra birbirlerine ekledim. En son ince ince doğranmış dereotlarını da ekleyip iyice çırptım ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

17 Ağustos 2010 Salı

Sakızlı Kurabiye

4 yorum


Malzemeler:
1 paket Dr.Oetker sakızlı muhallebi
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

Margarini yumuşatıp, kakao dışında diğer tüm malzemeler de eklenip iyice yoğurulur. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilince hamur ikiye ayrılır ve bir yarısına kakao eklenip tekrar yoğurulur. Daha sonra iki renkli hamurdan istenilen şekiller verilerek tepsiye dizilip 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun :)

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez