19 Şubat 2015 Perşembe

Çörekotlu Kalpler


Bu tuzlu kurabiyeler hem her seferinde çok lezzetli oluyor hem de bayatlamadan uzun süre dayanabiliyor. Üstelik son derece pratik. Herşeyde kalp kullanmayı sevdiğim için kurabiyelerimi de kalp kalıbıyla yaptım, yine sevgimi kattım :) Tarifimize gelince;

Malzemeler:
Yarım paket (125 gr) margarin ya da tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı çörekotu
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
Aldığı kadar un (yaklaşık 17-18 yemek kaşığı)

Önce margarin ya da tereyağı hangisini kullanacaksak oda sıcaklığında biraz yumuşamasını bekliyoruz. Sonra diğer malzemelerin hepsini karıştırıp güzel bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yarım saat kadar dinlendirdikten sonra istediğimiz gibi şekillendirip, üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyor ve 170 dereceye ısıtılmış fırına atıyoruz. Ve başından pek ayrılmıyoruz çünkü çabuk pişiyorlar :) Afiyet olsun...

3 yorum on "Çörekotlu Kalpler"

Adsız dedi ki...

looks so lovely and delicious ! I would like to taste

Burçin on 23 Şubat 2015 20:54 dedi ki...

try to make. It's very easy :)

Burçin on 23 Şubat 2015 20:54 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez