Malzemeler:
Hazır baklava yufkası
1/2 litre süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 demet pazı
1 orta boy patates
1 küçük soğan
tuz
karabiber
Önce böreğin içini hazırlıyoruz. Güzelce yıkayıp doğradığımız pazıları az bir yağda pembeleştirdiğimiz soğanlara ekleyip biraz kavuruyoruz. Bu sırada damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyebiliriz. Pazılar piştikçe küçülüp azıcık kaldığı için içine bir de patates rendeledim kavururken. Böylece iç malzemesi biraz çoğalmış oldu. Daha sonra bu karışımın biraz soğuması için bekliyoruz. Bu sırada böreğin içini ıslatmak için çukur bir kapta süt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yufkalardan bir tane çıkarıp tezgahın üzerine seriyoruz ve hazırladığımız sıvı karışımda güzelce ıslatıyoruz. Üzerine bir kat daha yufka serip yine aynı şekilde ıslattıktan sonra bir kenarına boydan boya hazırladığımız iç malzemeden koyuyoruz. Daha sonra bu kenardan sararak yufkamızı rulo şekline getiriyoruz ve tepsiye alıyoruz. Ve bu işlemi istediğimiz kadar tekrarlayıp istediğimiz miktarda börek yapıyoruz. En son üzerine yumurta sarısı da sürüp önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Börek taze yapılıp yenilirse çok daha güzel oluyor. Ertesi güne kalırsa sertleşip lezzetini kaybedebiliyor aklınızda bulunsun. Afiyet olsun...
1 yorum on "Kolay Börek"
Müthiş lezzetli! Eline sağlık karıcım
Yorum Gönder