-Sevgililer günü geldi ama siz alacak hediye bulamadınız.
-O kadar uzun zamandır berabersiniz ki alınabilecek herşeyi aldınız.
-Gidip bir mağazadan aldığınız hediyeyi kuru kuru vermek içinize sinmiyor.
-Ya da sadece canınız pasta yapmak istedi :)
Tammm yerine geldiniz. Bu pasta bir harika! Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını aynı iki çırpma kabına alıyoruz.
Sarıları aldığımız kaba yarım bardak şekeri ekleyip mikserle güzelce çırpıyoruz. Sonra üzerine yağ ve suyu da ekleyip biraz daha çırptıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz. İyice çırptıktan sonra beyazları koyduğumuz diğer kaba geçiyoruz. (Önce beyazı hazırlarsak diğerlerini hazırlarken beyaz köpüğümüz sönebilir)
Yumurta beyazlarını aldığımız kaba şekerin kalan yarısını ekliyoruz ve kabarık güzel bir köpük elde edene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz bu iki ayrı kaptaki karışımları birleştiriyoruz fakat bunu yaparken çok nazik olmalıyız. Mümkünse bir spatula ya da kaşıkla yavaş ve içten dışa hareketlerle karıştırıp fırın kabımıza alıyoruz. Tabii kabımızı da tereyağıyla hafiften yağlayıp üzerine çok az un serpiştirirsek çıkması çok daha kolay olur. Ben tantitoni kalp şeklindeki kek kalıbını kullanıyorum ve ölçüler tam geliyor. (hem de malum 14 şubat pastası yapıyoruz) :)
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişmesi yeterli.
Şimdi gelelim pasta kremasına.
Malzemeler:
3 yumurta sarısı
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Yine önce yumurta sarılarıyla şekeri çırparak krema kıvamına getiriyoruz. Sütü de ekleyip biraz daha çırpıyor ve diğer malzemeleri de ekliyoruz.Unlar topak topak kalmasın diye yine mikserle çırpabiliriz. Altını yakıp pişirmeye başladıktan sonra kesinlikle başından ayrılmayın çünkü çok çabuk koyulaşıyor.sürekli karıştırarak yoğun bir pasta kreması elde edene kadar pişiriyoruz ve biraz soğuması için kenara bırakıyoruz. Yine arada karıştırıyoruz ki üstü kabuk tutmasın.
Daha sonra hazırladığımız pandispanyayı bıçakla ikiye ayırıp arasına kremamızın bir kısmını sürüyoruz. Bir kısmını da üstüne sürüp istediğimiz meyveyle ya da süsleme malzemesiyle süslüyoruz. Ben dondurulmuş frambuaz kullandım. Ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun. 14 şubat sevgililer gününüz kutlu olsun! :)
13 Şubat 2015 Cuma
Sevgililer Günü Pastası
Gönderen
Burçin at 21:26
Etiketler: meyveli pasta, pandispanya, pasta, pasta kreması, pastacı kreması
Etiketler: meyveli pasta, pandispanya, pasta, pasta kreması, pastacı kreması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum on "Sevgililer Günü Pastası"
looks great and tasty!
greetings from Beirut!
wow ! what a cake that I would like to taste
Yorum Gönder