27 Nisan 2010 Salı

Pasta Denememiz Bölüm 1 :)

4 yorum


Geçen hafta Şeyma'yla şu yeni çıkan pasta süslerini denemeye karar verdik. Üstelik önümüzde de bir doğumgünü partisi vardı :) iyi ki de vardı yoksa ben asla Şeyma'ya pasta yaptırmazdım :) malum yaz geliyor. Neyse pasta süslerini alıp çalışmanın gerçekleşeceği evde toplandık (ki bu da Şeyma'nın evi). Bu süslerle pasta yapmak o kadar eğlenceli ki zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadık. Ama ortaya güzel birşey çıktı ve o akşam pastamızın çok beğenildiğini öğrendim. Neyse gelelim tarife ;

Malzemeler
istediğiniz Dr.Oetker pasta süsleri
1 paket krem şanti
1 hazır pasta keki
çilek
muhallebisi için:
1/2 lt süt
1 yumurta
5 kaşık toz şeker
3 kaşık un
1/2 paket kakao



Önce hazır pasta kekimizin iki parçasını da sütle ıslattık ama çok ıslatmadık ki parçalanmasın. Sonra 1 paket krem şantiyi 1,5 çay bardağı sütle (koyu olması için az süt kullandık) hazırladık. Dolapta bir süre de soğutup pastamızın taban kekinin üzerine güzelce yaydık. Krem şantinin üzerine de yıkayıp dilimlediğimiz çilekleri dizdik. Fakat çilekleri bu şekilde kesince pastayı dilimlemek zor olmuş. Bir daha ki sefere daha küçük parçalara ayırmaya karar verdik.Hatta rondodan geçirerek jöle kıvamında da yapılabilir. Bu arada çileklerin arasına da birkaç parça çikolata serpiştirdik. Daha sonra pasta kekimizin üst kısmını yerleştirdik. Üzerine de yukarıda saydığımız malzemeleri karıştırıp pişirerek hazırladığımız muhallebiyi koyarak spatula ile düzleştirdik. Ve kısa bir süre dolapta soğumaya bıraktık. Vee sıra en eğlenceli bölümüne yani süslemeye geldi :) Onu da tamamlayınca pastamız böyle oldu:

Üzerindeki T harfi doğumgünü olan kardeşimizin isminin başharfi. Geriye kalanlar da bizim güzel çiçeklerimiz :)

17 Nisan 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar

0 yorum

Tarif anneannemden fakat eşim enginar sevmediği için ben malzemeleri oldukça az tutup sadece kendime göre yaptım.

Malzemeler
2 adet enginar
1 avuç bezelye
1/2 havuç
1 küçük soğan
dereotu
tuz
zeytinyağı
su

Önce zeytinyağını tencereye döküp soğanları minik minik doğruyoruz ve azıcık pembeleştiriyoruz. Daha sonra önceden haşlanmış olan bezelyemizi ve küp küp doğradığımız havuçları da içine atıyoruz. Enginarları da üstüne ters şekilde kapatıp, enginarların hizasında su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Tabi bu arada tuzunu da unutmuyoruz :) Afiyet olsuun.

8 Nisan 2010 Perşembe

Börülce Salatası

2 yorum

Börülceyi anneannemle aktardan alıp haşlayıp parça parça buzluğa atmıştık. Çıkarıp çıkarıp salata yapıyorum çok güzel oluyor. Börülceleri düdüklüde 20 dakika haşladık ama 15 dakika da sanırım yeterli olur. Bizimkiler bayağı yumuşamış çünkü. Börülceleri buzluktan çıkarıp çözülmelerini bekledim. Daha sonra içine domates ve haşlanmış patates ile dereotu, roka, kıvırcık gibi yeşillikler ekledim. istenirse soğan da eklenebilir tabii ki. Ve biraz tuz atıp zeytinyağı ve limonla karıştırdım. Çok lezzetli oldu. Tavsiye ederim :)

6 Nisan 2010 Salı

Tavuklu Börek

0 yorum

Malzemeler:
1 parça tavuk biftek
2 küçük patates
3 adet yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber

Malzemeler az çünkü yufkam da ve ev mevcudumuz da az olduğundan bu kadar yaptım ben :) Bu kadar malzemeden 5 parça börek çıktı. Aslında 6 parça çıkıyor ama benim yufkalarım çok yırtıktı.
Önce tavuğumuzu ve patateslerimizi haşlayıp hazırlıyoruz. Tavukları didik didik ayırıp patatesleri de minik minik doğruyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip iç malzememizi elde etmiş oluyoruz(aslında iç malzemeye haşlanmış bezelye ve havuç da eklenebilir ama eşim öğle yemeğinde bezelye yediğini söyleyince ben koymadım:) ). Daha sonra yufkamızı masaya seriyoruz. Ben ikiye bölerek serdim. İkiye bölünmüş yufkanın üzerine süt+sıvı yağ+1 yumurta karışımından sürüp ıslatıyoruz. Daha sonra üzerine yufkanın diğer yarısını seriyoruz. Bir kat daha karışımdan sürüp bir yarım yufka daha seriyoruz. tekrar ıslattıktan sonra yufkaları 3 üçgen şeklinde kesiyoruz (sigara böreği yapar gibi). Ve geniş kısmına iç malzememizi koyup sarıyoruz. Tepsiye koyduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ya da çörekotu serpiyoruz. ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

2 Nisan 2010 Cuma

Elmalı Tart

2 yorum

Tarifi hiçbir isteğime hayır demeyen nazik arkadaşım Şeyma ve İzmir'den gelen sevgili annesi Tuba teyzeyle birlikte yaptık. Sevgiyle yapılan her yemek gibi bu da çok lezzetli oldu :)

Malzemeler:
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
150 gram margarin
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı



İç malzemesi için;
3 orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz ve tavaya koyarak şekerle birlikte pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın tarçın ekliyoruz.
Daha sonra hamur için tüm malzemelerimizi karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Margarin yumuşamış olursa daha kolay yoğuruluyor. Hamuru hazırladıktan sonra 1/3'ünü üzerine koymak için ayırıyoruz. Kalanını yuvarlak borcama güzelce yayıyoruz. Kenarlarını da yükseltiyoruz. Hazırladığımız elma harcımızı bunun üzerine yayıyoruz. Daha sonra ayırdığımız hamuru merdaneyle açıp (elimizle de yayabiliriz) yaklaşık 2'şer cm kalınlığında şeritler kesiyoruz. Ve tartımızın üzerine resimdeki gibi çapraz olarak diziyoruz. Daha sonra fırına koyup üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez