2 Nisan 2010 Cuma

Elmalı Tart



Tarifi hiçbir isteğime hayır demeyen nazik arkadaşım Şeyma ve İzmir'den gelen sevgili annesi Tuba teyzeyle birlikte yaptık. Sevgiyle yapılan her yemek gibi bu da çok lezzetli oldu :)

Malzemeler:
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
150 gram margarin
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı



İç malzemesi için;
3 orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz ve tavaya koyarak şekerle birlikte pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın tarçın ekliyoruz.
Daha sonra hamur için tüm malzemelerimizi karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Margarin yumuşamış olursa daha kolay yoğuruluyor. Hamuru hazırladıktan sonra 1/3'ünü üzerine koymak için ayırıyoruz. Kalanını yuvarlak borcama güzelce yayıyoruz. Kenarlarını da yükseltiyoruz. Hazırladığımız elma harcımızı bunun üzerine yayıyoruz. Daha sonra ayırdığımız hamuru merdaneyle açıp (elimizle de yayabiliriz) yaklaşık 2'şer cm kalınlığında şeritler kesiyoruz. Ve tartımızın üzerine resimdeki gibi çapraz olarak diziyoruz. Daha sonra fırına koyup üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum on "Elmalı Tart"

Nurgül Eryıldır on 2 Nisan 2010 11:25 dedi ki...

yarın bize de yaparsın artık :)

Burçin on 2 Nisan 2010 11:29 dedi ki...

teyze yaa sen gelince biz sana mı yaptırdık ama aa :) bak tarif aynen bu :) biz gelene kadar pişsin lütfen.

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez