13 Mayıs 2009 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Sote


Malzemeler:
piliç göğüs
kuru soğan
yeşil biber
domates
bezelye
havuç
patates
tuz, karabiber, kekik, pul biber

Önce küçük bir tencerede bezelyeler, küp küp doğranmış havuçlar ve patatesler haşlanır.Hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz ama daha sağlıklı olması açısından kendiniz hazırlamanızı öneririm.
Daha sonra sote yapılacak tavaya bir miktar sıvı yağ koyulup soğanlar eklenir. Soğanlar çok pembeleşmeden kuşbaşı doğranılan tavuklar da eklenir. Soğanları normal yemeklerde yaptığımız gibi çok pembeleştirirsek tavuklar pişene kadar yanıyor. Tavuklar biraz yağda çevirip hemen biberler de eklenir.Birirlikte biraz piştikten sonra rendelenmiş domates ve daha sonra haşlanmış sebze karışımı da süzülerek tavaya eklenir. Bir miktar da sıcak su koyularak pişmeye bırakılır. Tuz, karabiber vs istenilen baharatlar eklenir. Ben yanına da bulgur pilavı yaptım. Nefis oldu nefis :)

0 yorum on "Sebzeli Tavuk Sote"

etiketler

kopyalamadan önce düşünün!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
 

Burçin'in Dünyası Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez